Colorescince mineraalimeikit ja ihonhoito

Tänään mini klinikallani kävi konsultoimassa Colorescinecen Sairaanhoitaja Hanna Kairavuo CS mineraalimeikkisarjan käytöstä ja hyödyistä ihon hoidossa. Aiemmin Coloresciencellä ei ollut Suomessa omaa edustajaa ja minulle ei ollut kaikkea parasta mahdollista tietoa tuon sarjan hyödyistä. Colorescience on yhdessä ihotautilääkäreiden kanssa kehitetty mineraalimeikkisarja jossa yhdistyy ihonhoito sekä luonnollisen kaunis ehostus. Tämän päiväinen oli todella informatiivinen konsultaatiopaketti ja naisille tyypilliseen tapaan konsultointi hiukan rönsyili ja kävimme ihonhoitoa läpi aina mikroneulauksista injektiohoitoihin.

Ensinnäkin kaikille ihmisille ei sovi mikroneulaus muilla kuin neulausrullilla tai stampillä, koska mikroneulauskynän neulapää kuumenee ja toisten ihot eivät siedä kuumaa neulauspäätä ja iho vahingoittuu enemmän kuin hyötyy hoidosta ja siitä johtuen melaniinin liikatuotanto käynnistyy. Uutisessa; Suojaudu liialliselta säteilyltä 04/06/2019,  kävin läpi tuota melaniini synteesiä tarkemmin. Itse en muun muassa enää sauno ja mietinkin myös tuota syy yhteyttä tuon kuumuuden kanssa, kun omat melasmaläikät ovat kadonneet jo 10 vuotta sitten ja mikroneulausta on tehty vain maksimissaan 0.5mm syvyyteen ja sen jälkeen olen vältellyt aurinkoa ja suojannut ihon. Hoidon päätteeksi ihoa on myös viilennetty RF-Cryo laitteen Cryo hoitopäällä ja olen hoitanut myös omien mikroneulausasiakkaiden ihoa nykyään kylmällä hoitopäällä naamion läpi heti hoidon jälkeen.

Hanna myös kertoi Colersciencen värillisestä meikinpohjustusvoiteesta nimeltä Even UP (SPF50), jolla pystyy tehokkaasti suojaamaan ihoa ja peittämään jo syntyneen melasman. Sensuell Esteticissä on tuo tuote myynnissä, mutta en ole tiennyt aiemmin, että se myös ehkäisee melaniinin liiallista tuotantoa eli näin ollen vähentää uuden melasman syntymistä. Tuo tuote olisi nyt kesällä ihanteellinen suurimmalle osalle Suomalaisista. Siinä on nyt hyvä tarjous missä sillä samalla hinnalla saa Colorescinecen Hydrating Mist tuotteen, joka rauhoittaa, vähentää tulehdusta iholla, suojaa, kosteuttaa sekä Sunforgettable Broad Spectrum (SPF50) tuotteen, joka on täydellinen ja turvallinen aurinkosuoja jota voi käyttää myös pienille taaperoille. Nuo extratuotteet ovat hieman normaalikokoista myynti tuotteita pienemmät ja siksi ihanteelliset matkalle.

Aion ottaa itselleni nyt Espanjaan tuon toisen setin tuosta tarjouksesta eli All Calmin (kärsin couperosasta, herkästä ihosta) ja tuo All Calm peittää couperosan ja ehkäisee uusien pinnallisten verisuonien muodostumisen ja hoitaa rosaceaa jonka esiaste tuo couperosa itse asiassa on. Tuote on ihanteellinen myös acne ihon hoidossa, koska se ei entisestään tuki ihohuokosia kuten ei muutkaan Colersciencen tuotteet. Hinta tällä Even Up tai All Calm tuotteella on 119€ ja nyt paketeissa nuo extra tuotteet mukana.

Lisäksi nyt vielä Hanna kertoi infrapuna säteilystä ja sinisen valon HEV (high enegy visible light) mahdollisista haitoista joista emme vielä paljon tiedä, mutta joita tutkitaan koko ajan. Infrapunasäteilyä tulee auringosta ja sinisenvalon vaikutukselle altistumme luonnon lisäksi myös kannettavan tietokoneen ja tabletin, puhelimen TV:n ym vaikutuksesta. Ehkäpä melasman määrän kasvu on lisääntynyt näiden valoa runsaasti säteilevien laitteiden lisääntyessä. Colersciensen meikeissä on runsaasti antioksidantteja, saastesuojat vapaiden radikaalien haittoja vastaan ja lisäksi myös infrapunasuodattimet sekä tehokas suoja sinisen valon vaikutuksia vastaan.

Sinisestä valosta on toki ihonhoidossa myös hyötyä muun muassa psoriasiksen ja ekseeman hoidossa, mutta pidempi aikainen altistus voi olla iholle haitallista vaikkakaan ei näy yhtä selvästi kuin auringon polttama iho. Kuitenkin on mahdollista, että pitkäaikainen siniselle valolle altistuminen vanhentaa ihoa ennen aikaisesti. Hyödyllistä on siis suojata ihoa myös vähentämällä ruutuaikaa (harva siihen pystyy) ja suojaamalla iho turvallisilla Coloresciensen tuotteilla (huomattavasti helpompaa).

Omat suosikkini ovat Tint Du Solei, SPF 30 (sävy medium), Total Eye SPF 35 (hoitaa ja kosteuttaa tummia silmänalusia, vähentää ja ehkäisee silmäalusten juonteita), Sunforgetable Broad Spectrum SPF 50 (puuterimainen tasaisesti iholle levittyvä, mutta ei peittävä), Prime Mattify protect SPF 20 (meikinpohjustus rasvaisuuteen taipuvaiselle iholle), Natural Finish Pressed Foundation SPF 20 (sävy light beige) sekä Hydratin Mist (kosteuttaa ihoa, kiinnittää meikin, vähentää tulehdusta iholla ja rauhoittaa ihoa).

Suojaudu liialliselta säteilyltä

Ultraviolettisäteilyn aallonpituus on 100–400 nm ja ihmissilmälle näkymätöntä elektromagneettista säteilyä. Säteilyllä on myönteisiä, mutta myös kielteisiä vaikutuksia iholle. Auringon tuottamasta UV-säteilystä maahan asti eivät ulotu UVC-säteet. Niiden aallonpituus on 100–280 nm. UVB- (280–320 nm) ja UVA-säteistä (320–400 nm) ilmakehään jää sitä suurempi osa, mitä pidemmän matkan säteet joutuvat kulkemaan ilmakehässä ja mitä lyhytaaltoisempia säteet ovat. Tästä syystä Suomessa ja muualla pohjoisen alueilla ei marraskuusta alkaen aina helmikuun lopulle saakka ole auringon UVB-säteilyä oikeastaan lainkaan ja UVA:nkin määrä jää pienksi. Ikkunalasi suodattaa UVB-säteilyä, mutta ei UVA-säteilyä.

UVB-säteilyn tiedetään polttava ihoa. Mitä vaaleampi ja ohuempi iho on sitä enemmän UVB-säteily polttaa ihoa. 3–5 % suomalaisista ei rusketu juurikaan sekä noin 25% ruskettuu huonosti. Jo 15–30 minuutin oleskelu keskipäivän auringossa keskikesällä riittää polttamaan ihon punaiseksi ja kuumottavaksi. Suurempi UVB-määrä polttaa ihon rakkuloille. Elimistön suojautuu UV-säteilyn haitoilta ruskettalmalla ihoa. UVB- sekä UVA-säteet 360–380 nm:iin saakka tai joidenkin kohdalla jopa sinisen valon lyhytaaltoiset säteet pystyvät käynnistämään melaniinin tuotannon ihon pintakerroksen melanosyyteissä. Melanosyytit siirtävät syntyvät melaniinijyväset ulokkeidensa kautta tyvi- ja okasoluihin joissa melaniinijyväset kiinnittyvät katoksi tuman päälle. Melaniini imee itseensä (absorboi) UV-säteilyn, näkyvän valon ja suuren osan lämpösäteistäkin. Toinen ruskettumisen muoto on välitön rusketus. Pieni määrä UV-säteilyä riittää tummentamaan orvaskeden soluissa valmiina olevan melaniinin jopa 15 minuutissa. Melaniini vaalentuu ilman UV-säteilyä takaisin ennalleen 2–6 tunnissa. Ikääntyessämme ihomme rypistyy ja siihen tulee tummia tai mustia kesakoita (aurinkokesakoita) ja sidekudos rappeutuu. Perintötekijöiden ja vanhenemisen lisäksi muutosten kehittymiseen vaikuttavat UVB- ja UVA-säteet. UVB-säteillä on suurempi vaikutus sidekudoksen rappeutumiseen sekä aurinkokesakoitten kehittymiseen kuin UVA:lla. UVB-säteily lisää ihosyöpien kehittymisen riskiä ja sitä pidetään pääasiallisena aurinkokeratoosin aiheuttajana sekä niistä kehittyviin okasolusyöpiin. UVB-säteily lisää myöskin ihon tyvisolusyöpien ja melanoomien kehittymistä. Myös runsas UVA-säteilylle altistuminen lisää riskiä sairastua ihosyöpään Tasainen aurinkoaltistus vähentää monien syöpien vaaraa, melanooma mukaan lukien. Runsaasti aurinkoa saavilla ja auringonpalvojilla on vähemmän eturauhassyöpää kuin aurinkoa vähän saaneilla. Samansuuntainen näyttö on myös suolisto-, rinta-, munasarja- ja virtsarakkosyövissä. Auringon UVB-säteily muodostaa ihossa D3-vitamiinia, joka puolestaan muuttuu maksassa kalsidioliksi. Kalsidioli vastaavasti on tärkeä kalsiumin imeytymisessä suolistosta kudosten käyttöön. Kalsidiolista osa muuttuu munuaisissa kalsitrioliksi, joka toimii hormonin tavoin. D3-vitamiinin tuotantoon tarvittava UV-määrä on pieni. Noin 15-20 minuuttia kaksi kertaa viikossa kesäisin käsivarsien kokoiselle alueelle auringossa riittää.

Kauneushoitolani suosittelee Environin A-vitamiini voiteen sekä RAD-aurinkosuojan käyttöä, kun auringossa oleskellaan, jotta saadaan D-vitamiini kehon käyttöön. Environin A-vitamiini voiteesta saa jo spf15 tason aurinkosuojan ja lisäksi sen antioksidanttiset vaikutukset suojaavat ihoa valovanhenemiselta.

Resting Bitch Face

Ihmisten vakavaa tai jopa nyrpeää perusilmettä kuvailtu englanninkielisellä termillä resting bitch face. Termi tarkoittaa vakavahkoa perusilmettä, jonka vuoksi muut ajattelevat henkilön olevan vihainen, tympääntynyt tai epäkohtelias, vaikka hän ei mitenkään itse todellisuudessa ole mikään edellä mainituista. Usein vakavan perusilmeen omaava henkilö saa kuulla kysymyksiä, että onko kaikki ok ja joskus jopa kehoitetaan reipastumaan. Kysymys voi olla jokapäiväinen sellaiselle, jolla perusilme on enemmän vakava kuin iloinen.

Vakava ilmeiset eivät perusilmeelleen mitään voi, koska syynä voi olla kasvojen lihakset ja pehmytkudokset ja yleisesti kasvojen anatominen rakenne. Ilmeen taustalla voi myös olla pelkästään perimä ja kun ikäännymme ikääntymisen myötä myös painovoima ja kasvojen lihaksiston löystyminen voivat vetää suupieliä yhä enemmän alaspäin. Vakavailmeisillä usein pakkohymyily kostautuu migreeninä tai lievempänä päänsärkynä.

Ilmiötä tavataan enemmän naisilla kuin miehillä, mutta myös miehiltä löytyy resting bitch -naamoja. Sosiaalisessa kanssakäymisessä usein arvostetaan enemmän hymyä ja normaalisti ensi kohtaamisellamme luomme ihmisestä käsityksen hänen ilmeidensä perusteella ennen kuin hän vaihdamme sanaakaan. Tästä syystä suupielet lievästi alaspäin oleva ilme tulkitaan niin, että ihminen on jollain tavoin vihainen vaikka taustalla ei olisikaan surun, vihan, kyllästyneisyyden, pelon, inhon tai minkään muunkaan negatiivisen tunteen kaltaisia tunteita.

Mikäli henkilö itse kokee vihaisen ilmeensä ongelmana voidaan tarvittaessa täyteainehoidolla suun aluetta hoitaa siten, että injektoidaan suupieliin ja ns. marionettijuonteisiin hyaluronihappoa joka on luonnollinen pitkärunkoinen sokerimolekyyli. Täyteaineella muovataan piirteitä jolloin ”pakotetaan” suupielet hienoisesti kääntymään ylöspäin ilman kuitenkaan jokerimaista hymyä. Tuloksia syntyy 1-2ml täyteaine annoksilla ja tulokset kestävät muutamasta kuukaudesta vuoteen ja yleensä huulten alueelle tehty hoitotulos kestää lyhemmän ajan, mutta seuraavilla ylläpito hoitokerroilla kesto pitenee ja täyteaineita tarvitaan vähemmän.

Mikroneulaus kauneushoitolassa – hyödyt ja haitat

Tutustuin itse mikroneulaukseen vasta muutamia vuosia sitten vaikka mikroneulaus on ollut ihonhoidoissa mukana jo pian 20 vuotta. Kokeilin hoitoa ensin itse ja indikaationa hoidolle oli ihon rasvaisuus, laajentuneet ihohuokoset sekä lievähköt ikääntymismuutokset, kuten ihon veltostuminen. Aloitin ihon hoidot aktiivisemmin itselle hieman alle 40 vuotiaana mesoterapia hoidoilla joista siirryin kokeilemaan täyteaineita ja niistä mikroneulauksiin ja takaisin täyteaineisiin ja botoksiin. Mikroneulaus ja mesoterapia ovat näistä riskittömimmät hoidot. Tämä uutinen käsittelee mikroneulausta.

Mikroneulausta voidaan tehdä dermastamp menetelmällä, mikroneulausrullalla tai mikroneulauskynällä hoitopaikasta riippuen. Paljon on puhuttu ja mietitty, että mikä menetelmä on paras ja mikä huonoin, mutta itse kaikkia menetelmiä asiakkailleni käyttäneenä tiedän, että laadukkailla välineillä ja luotettavilta maahantuojilta ostettuna sekä koulutuksiin osallistumalla ei voi tehdä huonoa hoitoa. Neulasta joka tapahtuu kohtisuoraan (dermapen, dermastamp) on pidetty turvallisimpine, mutta itselleni on tehty myös dermarollerilla ja iholla vaiktukset olivat samankaltaiset kuin dermaspenillä tehtynä ja paraneminen kesti yhtä kauan. Vähiten iholla oli kipua ja tuntemuksia dermastamp menetelmällä neulatessa. Joka tapauksessa asiakkaan on voitava luottaa, että tekijä on vastuuntuntoinen asiantuntija joka tietää ihon tarpeet ja valitsee parhaan menetelmän sekä tuotteet ja ymmärtää neulanpituuden ja menetelmän valinnan merkityksen kunkin ihon kannalta. Tarpeen vaatiessa suosittelee asiakkaalle jotain muuta hoitoa kuin mikroneulasta. Neulauksessa ihoon tahallisesti syntyy hallittu mikrotrauma, joka aikaan saa saman haavan paranemisen kuin normaalissa tilanteessa. Haavan paranemismekanismin avulla iho hyötyy siten, että ihosta tulee kiinteämpi, ihohuokoset pienenevät tai kuopalle vetäytyneet arvet pienenevät. Haavanparanemisessa on iso joukko erilaisia verisolujen kasvutekijöitä jotka korjatessaan mikrotraumaa korjaa kuin ohimennen myös ihon sävyä ja tasoittaa pintaa sekä lisää kollageenin uudistuotantoa. Menetelmää käytetään muun muassa aknearpien, raskausarpien sekä juonteiden häivyttämiseen ja selluliittisen ihon tasoittamiseen. Hoidon vaikutuksesta ihon läpäisevyys hetkellisesti lisääntyy, jonka johdosta hoitavien aineiden aktiiviaineet imeytyvät ihoon paremmin. Mikroneulauksessa ei revitä neulalla ihoa rikki, vaan ihoon tehdään turvallisesti huomaamattoman pieniä pistohaavoja. Osaavissa käsissä mikroneulaus on turvallinen ja tehokas menetelmä. Kotineulauksilla on saatu aikaa enemmän haittaa kuin hyötyä ja kotineulauksen jälkeen asiakkaat usein joutuvat turvautumaan ammatilaisen tai jopa lääkärin apuun tulehtuneen ja pahimmassa tapauksessa arpeutuneen ihon vuoksi. Mikäli ihoa ja ihon kuntoa ei arvioida oikein, ikäviäkin sivuvaikutuksia voi syntyä. Viime aikoina on raportoitu, että iho jolla on muutoinkin tavallista enemmän melanosyyttien aiheuttamaa pigmentaatiota tulisi välttää neulausta etenkin voimakkaan UV-säteilyn aikana eli kesäkuukausina. Ihon neulauksessa on oltava hyperpigmentaatioita hoidettaessa hyvin varovainen jottei pahenna pigmentaatiota. Neulauskyniä käytettäessä neulat liikkuvat tuhansia kertoja edestakaisin ja tietooni on tullut, että neulauspään kuumetessa iho kuumenee ja näin tuo syntynyt kuumuus altistaa ihoa entisestään pigmenttihäiriöille. Asiakkaan kotihoitoon on kiinnitettävä huomiota erityisen tarkkaan ja ohjata asiakasta käyttämään neulauksen jälkeen turvallisia ja laadukkaita tuotteita ja aurinkosuojavoiteita, koska hoidon tavoitteena on ihon läpäiseväisyyden parantaminen, joten tuotteet (myös haitalliset) imeytyvät ihoon tehokkaasti. Itse suosittelen omille asiakkailleni kotihoitoon Environin seerumeita ja vitamiini voiteita sekä Environin RAD aurinkosuojaa sen puhtaiden raaka-aineiden vuoksi sekä AQ skin Solutions tuotteita jotka perustuvat kasvutekijöihin ja niiden ihoa korjaaviin vakutuksiin. Myös WiQoMed kotihoitotuotteet ovat ehdottomasti hyviä neulaukseen ja sen jälkeen. Myös ravitsemukseen on kiinnitettävä huomioita. Ruokavaliosta olisi hyvä karsia ravintoarvoltaan huonot ruoat, nopeat hiilihydraatiti, pitkälle prosessoidut einekset jne. Tarpeeksi proteiineja, kasviksia ja hyviä ravintorasvoja olisi hyvä löytyä ravinnosta, että hoidosta saa parhaan hyödyn. Ihoa saattaa olla turha hoitaa kalliilla mikroneulauksella ja tuotteilla, jos ihon huonon kunnon syynä on ruokailutottumuksista johtuva tila. Myös vitamiini tasot kehossa voi olla alhaiset ja asiakas ei hyödy hoidosta, jos kehossa on alhaiset ferritiini tai vaikkapa D-vitamiini tasot. Elintavat näkyvät ihosta kuten myös sairaudet ja siksi on tärkeä selvittää asiakkaan taustoja ennen neulausta. Ihon tulehdustilojen, ihottuman ja lääkekuurien aikana neulausta on myös vältettävä ja neulaus tehdään vasta ihon ollessa rauhallinen. Samoin aktiivinen herpes on vasta-aihe neulaukselle ja mikäli herpes aktivoituu helposti, kannattaa ennen hoitoa syödä estolääkitys. Myös tuotteet joita neulauksessa käytetään on valittava tarkoin. Viimeisen vuoden aikana neulaukseen on lisätty samanaikaisesti kemiallisia happokäsittelyjä jotka tehostavat neulauksen jälkeistä tulosta. Ihoon ei saa neulata tuoksuvia yhdisteitä ja väriaineita sisältävää kosmetiikkaa. Vain puhtaista ja parhaista raaka-aineista valmistettuja steriilisti säilytettyjä sekä mieluiten yksittäispakattuja steriilejä ampulleja. Vain paras on kyllin hyvää iholle.

Liian syvä ja voimakas neulaus ilman tarvetta ei ole iholle automaattisesti paras vaihtoehto. Useinkaan syvempi neulaus ei ole pinnallista neulausta parempi vain jopa päin vastoin. Yleisimpiä neulaukseen liittyviä ongelmia ovat ihon pitkäksi venähtänyt punoitus tai jopa pysyväksi jäävä punoitus ja karheus sekä liiallinen uusien hiussuonien muodostuminen ja laajeneminen (couperosa). Iho voi myös alkaa reagoimaan herkemmin voimakkaille lämpötilan muutoksille ja näin iholle voi muodostua hyperpigmentaatioita. Myös tuntohäiriöiden mahdollisuus on huomioitava.

Mikroneulauksessa käytetään aina henkilökohtaista kertakäyttöistä neulauspäätä, koska toimenpiteeseen liittyy veritartunta- ja tulehdusriski. Iho ja kädet tulee ennen toimenpidettä puhdistaa huolellisesti ja desinfioida. Iho puhdistetaan meikistä huolellisesti ja asiakkaan iho desinfioidaan neulattavalta alueelta. Puudutus tarvittaessa. Ihoa ei välttämättä tarvitse puuduttaa, jos neulaus tapahtuu 0,5mm tai alle sen pituisilla neuloilla. Neulojen pituus määräytyy hoitoaiheen ja hoitotavoitteen perusteella. Ihon neulaus voidaan aloittaa 0.25mm-0.5mm syvyydeltä. 0.25mm on varsin turvallinen aloitus ja jo sillä saadaan aktiivi aineita imeytettyä pintaa syvemmälle. 0.5mm pituudella neulatessa kiinteyttävät ja tasoittavat ihoa jonkin verran enemmän varsinkin sarjahoidoissa. Kollageenin uudistatuotanto kynnistyy vasta 0.5-07,mm syvyteen neulatessa. Alle 0.5mm neulauksessa kollageeni tuotantoa ei saada stimuloitua.

1 mm pituiset ja sitä pidemmät neulat ovat tarkoitettu aknearpien, raskausarpien ja syvien ryppyjen hoitoon. Hoito tuntuu kivuliaalta ja se vaatii aina myös voidepuudutteen ennen hoitoa. Akne- ja raskausarpien hoitoon tarkoitetut syvemmät 1–2 millimetrin neulat hajoittavat jo erityisen tiukkaa arpikudosta. Ihosta tulee kollageenin uudismuodostumisen myötä selvästi tasaisempi. Keloidiarpien hoitoon neulaus ei sovi ja hoitoa en myöskään suosittele keloidi taipumuksen omaaville asiakkaille.

Heti hoidon jälkeen ja hoitoa seuraavina päivinä iholle ei saa laittaa mitä tahansa naamiota. Ikäviä uutisia on kuulunut ”kiina-kaupasta” ostetuista halpa naamioista, joiden inci lista on epäselvä. Allergisia reagtioita näistä johtuen ovat mahdollisia. Myös jälkihoito seerumit pitää valita huolellisesti ottaen huomioon myös mahdolliset allergiat. Neulauksen jälkeen myös aineiden ärsyttävä vaikutus on voimakkaampi. Marketeista ostettuja tuotteita sekä tavaratalojen kosmetiikka osastojen tuotteet sisältävät liikaa helmiäisiä ja hajusteita ja nämä ovat neulauksen jälkeen ehdottmasti kiellettyjen listalla. Ennen neulausta asiakkaan olisi hyvä käyttää jo tuotetta mikä on tarkoitettu hoidon jälkeen käytettäväksi, että iho tottuisi ja ei ärtyisi neulauksen jälkeen niin helposti. Usein varsinkin vitamiini pitoisten seerumeiden ja voiteiden tiedetään aluksi ärsyttävän neulauksen jälkeen ihoa. Olenkin suositellut omille asiakkaille, että ennen hoitoa hakevat tuotteet kotiin ja käyttävät tuotteita vähintään viikon ennen neulausta. Environin ja AQ Skin Solutions tuotteet ovat tehokkaita ja saattavat aluksi tuntua hyvin voimakkailta iholla, jonka vuoksi ihoa on hyvä totuttaa ja ennen neulausta aktiiviaineisiin.

Heti hoidon jälkeen ihoa ei tulisi meikata. Saunominen, uiminen, urheilu, hikoilu ovat otollisia heikentämään ihon paranemista. Mikroneulausta suosittelen kuuriluontoisena ihoa kiinteyttävänä tai lievästi tasoittavana hoitona henkilölle, jonka iho on terve ja hyväkuntoinen, mutta iholla voi olla veltostumista ja ikääntymismuutoksi tai aknearpia. Kevyt neulaus auttaa laajentuneisiin ihohuokoisiin sekä ihon tasoittamaan ihon liiallista rasvoittumista. Myös hiusten kasvua saadaan tehostettua mikroneulauksella, koska neulaus parantaa muun muassa verenkiertoa hiuspohjassa.