Mark Birch Trichologist

Hiusten- ja hiuspohjanhoidot sekä hoitotuotteet

  Hiuspohjan sairaudet ja epätasapainotilat heikentävät hiusten aktiivista kasvua. Lisäksi hiuspohjan raapiminen saattaa vaurioittaa hiusjuuria ja lisätä hiustenlähtöä. Vain terveestä ja hyvin ravitusta hiuspohjasta kasvavat terveet hiukset. 

 Hiustenlähdön syy tai syyt on tärkeää selvittää, jotta voidaan tehokkaasti hoitaa ohentuvia hiuksia ja kaljuuntuvaa hiuspohjaa. Lisäksi olisi vielä hyvä tietää kuinka pitkällä prosessi on, voidaanko se vielä pysäyttää ja aktivoida hiustenkasvu uudelleen. Mitä varhaisemmassa vaiheessa hoito aloitetaan sitä todennäköisemmin hoito onnistuu. Asiakkaan iällä ei ole juurikaan merkitystä.   
  
Hiustenlähdön syyt on luokiteltu hormonaalisiin/aineenvaihdunnallisiin, kemiallisiin ja fyysisiin aiheuttajiin. Lisäksi hiustenlähtö voidaan jakaa kahteen pääryhmään: arpeuttavaan ja ei-arpeuttavaan hiustenlähtöön. Tämä määrittää voidaanko hiustenlähtö pysäyttää ja hiustenkasvu aktivoida uudelleen.  

Varaa aika

Hiustenlähdön syitä

1. Perinnöllisyys
2. Ikääntyminen
3. Vaihdevuodet- ja hormonit
4. Raskaus ja imetys
5. Stressi, kiire ja unettomuus
6. Sairaudet ja leikkaukset, hoidot sekä traumat
7. Laihdutuskuurit
8. Lääkkeet
9. Tupakointi ja alkoholi
10. Muotoilutuotteiden kuorma hiuspohjassa ja toistuvat voimakkaat hiustenkäsittelyt

Yleisimmät hiuspohjan sairaudet ja epätasapainotilat

1. Hilse
2. Herkkyys
3. Psoriasis
4. Atooppinen ihottuma eli ekseema
5. Seborrheic dermatitis eli tali-ihottuma

Varaa aika

  Hiuspohjan hoidon perusperiaatteet   

  On hyvin yleistä lopettaa päivittäinen hiustenpesu, jos havaitaan hiustenlähtöä. Totuus on kuitenkin se, että pesemättömään päänahkaan kertyy toksiineja, öljyjä, kuolleita ihosoluja ja likaa sekä muotoilutuotteiden jäämiä, jotka tukkivat hiusjuuret sekä edistävät ja lisäävät hiustenlähtöä. Hiuspohja ja hiukset kannattaa pestä päivittäin miedolla luonnollisella tuotteella, mikäli hiusten kasvua halutaan optimoida. 

 Hiuspohja on samanlaista ihoa kun kasvojen iho ja tästä syystä joten hiusten pesuun soveltuvan tuotteen pitäisi sopia myös kasvojen pesuun. Mikäli tuote on kuitenkin liian voimakas kasvoille, ärsyttää se myös hiuspohjaa. Monet yleisesti puhdistavat aineosat pesevät hiuksista sen luonnolliset öljyt ja se edesauttaa hiusten haurastumista ja näin lyhentää hiusten elinkaarta. Happamat tuotteet häiritsevät hiuspohjan pH-arvoa ja näin aiheuttavat sienien ja bakteerien kasvua sekä rikkovat hiusten rakennesidoksia vaurioittaen niitä. Shampoissa ja hoitoaineissa käytetään hyvin yleisesti silikoneja, helmisiä ja polymeerejä jotka saavat hiukset hetkellisesti näyttämään kauniilta, mutta ajan mittaan nämä petrokemian sivutuotteiden kemikaalit kerrostuvat hiuksiimme ja hiusjuureen ja muuttavat hiukset elottomiksi ja kiillottomiksi.    

Varaa aika

   Hiustenlähtöä ja ohenemista voidaan ehkäistä ja vähentää aloittamalla hoidot ajoissa ja hoitamalla hiuspohjaa oikein.


1. Puhdista
   Hellävaraiset ja vegaaniset Mark Birch Trichologist shampoot ja hoitotuotteet eivät sisällä voimakkaita hiuspohjaa ja hiuksia vahingoittavia aineosia. Tuotteet ovat niin hellävaraisia, että soveltuvat myös kasvojen ihon pesuun sekä hoitoon. Shampoon molekyylikoko on niin suuri, että se ei imeydy hiuspohjaan ja hiuksiin vaan se huuhtoutuu hyvin pois hiuksista. Kun hiuspohja on puhdas ja ravittu, antaa se hyvät lähtökohdat hiustenkasvulle ja hyvinvoinnille. 
 

2. Tasapainota
  Hoitoaine on valmistettu korkealuokkaisista proteiineista ja rasva-aineista, jotka imeytyvät hiuksen kerroksiin ja antavat hiuksille taipuisuutta, volyymiä ja helpottavat niiden käsittelyä. Mikäli hiukset ovat pitkät ja kemiallisesti käsitelty voidaan hoitoaine jättää pesun jälkeen hiuksiin jätettävien hoitoaineiden tapaan. 

 TR 2 ja TR 3 Scalp Therapy Lotion hoitotiivisteet tasapainottavat hiuspohjaa ja aktivoivat hiuspohjan aineenvaihduntaa, hapenottokykyä sekä rasva- ja proteiiniaineenvaihduntaa. Aktiiviset entsyymejä ja ravintoaineita sisältävät hoitotiivisteet ravitsevat hiusjuuria ja ehkäisevät liiallisen *DHT:n muodostumista  
*Perinnöllisen hiustenlähdön aiheuttaja on mieshormoni DHT eli dihydrotestosteroni. Sitä syntyy testosteronista ja kivesten 5-alfareduktaasientsyymistä kiveksissä ja eturauhasessa sekä edellisten lisäksi hiustupessa. Sekä miehet että naiset voivat menettää hiuksia tämän hormonin kehossa aiheuttamien muutosten takia. DHT kutistaa hiustuppeja, surkastuttaa hiusta ja lyhentää hiusten kasvukauden mittaa. Mikäli DHT taso on liian korkealla hiusten lepovaiheessa saattaa se ehkäistä uuden hiuksen muodostumisen kokonaan.  

Varaa aika

3. Ravitse
  Mark Birch sarjan ravintolisät sisältävät suurina pitoisuuksina hiusten hyvinvoinnin kannalta olennaisia aineosia; vitamiineja, kasviuutteita, aminohappoja, jotka ravitsevat hiusjuuria ja edistävät hiusten hyvinvointia. 


4. Hoida
 Hiuspohjan mikroneulaus aktivoi tutkitusti hiustenkasvua. Ennen mikroneulausta hoito tulee aloittaa kotona Triple Action Scalp Therapy Shamoolla ja TR2/TR3 hoitotiivisteillä, jotka syväpuhdistavat, rauhoittavat ja ravitsevat hiuspohjan sekä valmistavat ne hoidolle.  Valmisteleva hoito aloitetaan kotona 2-6 viikkoa ennen hoitoa. Lisäksi on suositeltavaa käyttää sopivia Mark Birch lisäravinteita. Hoitoon tulessaan asiakas pesee kotona hiukset aamulla Triple Action shampoolla. Hiuksiin ei saa laittaa muotoilu- ja hoitotuotteita. Parhaaseen tulokseen päästään tekemällä neulaus 3-5 kerran sarjahoitona 6-8 viikon välein. Hoitoväliä voidaan pidentää, jos mikroneulausten väissä tehdään Boosterhoitoja. 

 Hiuspohjan boosteri tehohoito. Boosterihoito tehostaa ja aktivoi hiustenkasvua sekä tasapainottaa hiuspohjaa tuoden välittömiä hoitotuloksia. Hoito lisää hiuspohjan immuniteettia. Ennen hoitoa asiakas on käyttänyt kotona Triple Action Scalp Therapy Shampoota ja TR2/TR3 Scalp Therapy Lotion hoitotiivisteitä, jotka syväpuhdistavat ja rauhoittavat sekä ravitsevat hiuspohjaa valmistaen ne hoitoa varten. 

Valmistelevaa hoitoa suositellaan tehtäväksi kotona 2-6 viikkoa hiuspohjan ongelmien laajudesta riippuen. Ennen tuotteiden käyttöä hiuspohja analysoidaan Proscoopilla. Hoitoon asiakas tulee puhtailla hiuksilla ja hiuspohjalla. Hiuspohjan Booserihoito voidaan tehdä kerran kuukaudessa mikroneulausten välissä. Boosterihoito soveltuu asiakkaalle, jonka hiuspohja on ehjä. Kaikki tulehdukselliset tilat kuten allergiat ja psoriasis ovat vasta-aiheita hoidolle. 

Varaa aika